DOLAR 32,3690 0.15%
EURO 34,9789 -0.3%
ALTIN 2.323,990,21
BITCOIN 22725440.89293%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Avukat Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Avukat seçimi, yaşanılan hukuki uyuşmazlıklarda herhangi bir hak kaybına uğramamak adına büyük önem.

ABONE OL
Mayıs 6, 2021 15:44
Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Ceza Avukatı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler ,  Kanunlar ve ceza hukuku kuralları avukattan avukata değişmez., ceza avukatı arayanlar nelere dikkat etmeli, ceza avukatı seçimi, ceza avukatı seçiminde dikkat Edilmesi Gerekenler .

Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Hukuk davalarında avukatın önemi oldukça büyüktür. Kişi her ne kadar haklı da olsa delilleri hukuka uygun bir şekilde sunamaz ve kendini savunamazsa davanın kaybedilme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle bireyler davalarda ve hukuk süreçlerinde bilgili, profesyonel ve deneyimli avukatlar ile anlaşarak kendilerini savunmalarını isteyebilmektedir. Ancak kişilerin avukat seçimi yaparken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Söz konusu noktalara dikkat ederek davanın başarılı bir şekilde sürdürülmesi sağlanabilmektedir. Peki, kişilerin avukat seçimi yaparken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?
Davanız Hakkında İyi Araştırma Yapabilen Bir Avukatı Seçin
Hukukun çok detaylı ve geniş konuları bulunmaktadır. Bu nedenle avukatın hemen her mevzuata ve kanuna hakim olabilmesi mümkün değildir. Ancak aldığı davanın detayları ile ilgili bilgi sahibi olabilen ve sorulan soruları anında cevaplayabilen avukatlar ile çalışarak davanın olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.
Karakterinize Uygun Bir Avukat Seçim
Bazı davalar kapsamı nedeni ile fazla uzun sürebilmektedir. Bazı davalar ise birkaç içerisinde sonuçlanabilmektedir. Eğer avukatınız ile anlaşamayacağınız karakterlere sahipseniz dava süreci boyunca büyük bir sıkıntı içerisine girebilirsiniz. Özellikle ilk kez bir dava sürecine girecekseniz iyi ve net bir şekilde iletişim kurabildiğiniz bir avukat tercih etmelisiniz.
Avukatın Ofisi Tercihimi Etkilemeli Midir?
Avukatın ofisinin tercihinizi etkilememesi gerekmektedir. Ofisi çok lüks ve eşiz tasarımlara sahip olan kişilerin başarılı bir avukat olduğunu söyleyebilmek mümkün değildir. Aksine tenha bir yerde ve dekoratif bir düzeni olmayan ofislere sahip avukatlarında her zaman kötü avukatlar olabileceğini söyleyemeyiz. Her ne kadar ofis dekorunun güzel ve dikkat çekici olması kişilerin işlerine verdiği önemi gösterse de bunun avukatın başarısı ile bir ilgilisi yoktur. Bu nedenle avukat tercihi yaparken ofisleri göz önüne almamanız gerekmektedir.
Avukatlık Bürosu ile Mi Çalışmalıyım?
Kalabalık ofislere ya da avukatlık büroları ile çalışarak davanıza birden fazla avukatın gireceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Avukatlık bürosunu tabelasında yer alan tüm avukatlar sizin davanız ile ilgilenmeyecektir. Ofis ortaklarından bir tanesi ya da müsait olan avukat davanız girer.
Kazanacağını Garantileyen Avukat ile Çalışmalı Mıyım?
Bazı avukatlar davayı kazanacaklarının garantisini sunabilmektedir. Ancak bu çok olası bir durum değildir. hiçbir avukatın davayı kazanabileceğinin bir garantisi yoktur. Bu nedenle davayı %100 kazanacağını iddia eden avukatlara kuşku ile yaklaşmanız gerekmektedir. Çünkü avukatların davanın sonucu ile ilgili garanti vermeleri kesinlikle yasaktır. Kanunlar gereği dava gidişatı avukatın iddiasını çürütebilmektedir. Kısacası davanın %100 kazanılacağını ifade eden avukatlardan uzak durmanız gerekmektedir.
Avukatın İkna Edici Özelliğinin Olduğundan Emin Olun!
Avukatın en önemli özelliği ikna etmesidir. Karşısındaki kişiyi ikna edemeyen avukatın hakimi ikna edebilmesi mümkün değildir. Bu doğrultuda avukatınızın iletişim kabiliyetlerinin de yüksek olması gerekmektedir.
Avukatınızın Deneyimli Olması Gerekmektedir
Avukatınızın davanız ile ilgili daha önce tecrübe kazanmış olması davanızın seyri ile doğrudan ilgilidir. Daha önce davanızın konusu ile ilgili çalışmalar yapan ve davalara giren avukatların sizin davanızda da başarılı olma ihtimali çok yüksektir. Avukatınızın dava ile ilgili deneyimi olmasa dahi konu ile ilgili araştırma içerisine girebilmesi çok önemlidir.
Avukatınızın Gereksiz Özgüveninin Olmaması Gerekir
Gereksiz özgüven herkese olduğu gibi avukatlara ve davalara da zarar vermektedir. Bu nedenle avukatınızın mütevazi olması ve gereksiz bir özgüvene sahip olmaması önemlidir. Bu sayede avukatınız ile çok daha sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz

En az 10 karakter gerekli