DOLAR

43,0606$% 0.07

EURO

50,5965% 0.18

STERLİN

58,4692£% 0.2

GRAM ALTIN

6.179,77%0,55

ÇEYREK ALTIN

10.377,00%0,52

TAM ALTIN

41.381,00%0,52

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 Afetzedeyi Başkentte Ağırlamaya Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 10 ilde etkili olan iki büyük depremin ardından başkente gelen depremzedeleri AŞTİ’de karşıladıktan sonra Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş konuya ilişkin “Her zaman olduğu gibi bugün de Ankara hepimizin yuvası” dedi.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenerek yaşadıkları kentleri terk etmek zorunda kalan veya başkente tedavi için gönderilen depremzedeler, AŞTİ’de ABB ekipleri tarafından karşılandıktan sonra Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. Ankara’ya adım atar atmaz ekipler tarafından karşılanarak sıcak yemek, otobüs bileti, giysi gibi ihtiyaçları tespit edilen yurttaşlar, gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz olarak gönderiliyor; barınacak yeri olmayanlar ise Araplar Sosyal Konutları’na ulaştırılıyor.

YAKINDA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK 

Tüm imkanların seferber edildiği sosyal konutlara yerleştirilen bin 538 afetzedeye; 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği sağlanıyor. Araplar Aile Yaşam Merkezi’nde bulunan tüm sosyal donatılar kapılarını depremzedelere açılırken çok yakında psikolojik destek de verilmeye başlanacak.

Mansur Yavaş da hizmeti sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Yavaş’ın paylaşımı, şöyle:

“Araplar Mahallesi’ndeki yurdumuz ve diğer barınma merkezlerimize bugüne kadar 1538 depremzede vatandaşımızı yerleştirdik. Her zaman olduğu gibi bugün de Ankara hepimizin yuvası.”

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Motosiklet Ve Elektrikli Scooter Yasağı Kalktı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
Kamera Sistemleri Fiyatları
Güneş Enerji Sistemleri, Solar Enerji, Jel Akü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.