DOLAR 32,3256 0.12%
EURO 34,8609 0.34%
ALTIN 2.397,610,20
BITCOIN 1990530-2.01174%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ali Yerlikaya: “Organize suç örgütlerine düzenlenen “Kafes” operasyonunda 307 kişi gözaltına alındı, 39 suç örgütü çökertildi.”

Ali Yerlikaya: “Organize suç örgütlerine düzenlenen “Kafes” operasyonunda 307 kişi gözaltına alındı, 39 suç örgütü çökertildi.”

ABONE OL
Ekim 6, 2023 11:57
Ali Yerlikaya: “Organize suç örgütlerine düzenlenen “Kafes” operasyonunda 307 kişi gözaltına alındı, 39 suç örgütü çökertildi.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temin eden örgütlere yönelik 31 ilde “Kafes” adıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda 307 kişinin gözaltına alındığını, böylece 39 suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından “Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz” diyen Yerlikaya’nın operasyonu anlık olarak takip ettiği ve yönlendirdiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temin eden örgütlere yönelik 31 ilde “Kafes” adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, operasyonlarda, 307 kişinin gözaltına alındığını, 15’i organize suç örgütü ve bu örgütlere silah temini sağlayan 24 suç örgütü olmak üzere 39 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada operasyonun detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüklerimizce, Adana’da Bora Toprak organize suç örgütü, Antalya’da Hüseyin Şamil Şahin organize suç örgütü, Samsun’da Eyüp Atmaca organize suç örgütü, Zonguldak’ta Alihan Keleş organize suç örgütü ve Barış Taşdemir organize suç örgütü, Bursa’da Ali Kevser Can organize suç örgütü, Eskişehir’de Ahmet Yalım organize suç örgütü, Gaziantep’te Burhan Çapan organize suç örgütü, İstanbul’da Mehmet Basetemür organize suç örgütü, İzmir’de Ahmet Aktaş organize suç örgütü, Muğla’da Ömer Kamil Sütlü organize suç örgütü, Giresun’da Baki Ay organize suç örgütü, Tekirdağ’da Resul Ağyürek isimli şahsın yönlendirdiği nitelikli yağma faaliyetleri gösteren suç grubu, Çanakkale’de Kadir Yeşil isimli şahsın yönlendirdiği nitelikli yağma faaliyetleri gösteren suç grubu ile Afyon’da Ahmet Başyiğit isimli şahsın yönlendirdiği nitelikli yağma faaliyetleri gösterenlere yönelik eş zamanlı ‘Kafes’ operasyonu gerçekleşti.

39 ORGANİZE SUÇ YAPISI ÇÖKERTİLDİ

1?5? organize suç örgütü, bu suç örgütlerine silah ve elverişli malzeme temini sağlayan 2?4? farklı suç grubu ile birlikte toplam 3?9? organize suç yapısı çökertildi. Operasyonlarda 3?0?7? şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyonlar kapsamında, 161 tabanca, 164 av tüfeği, 2 uzun namlulu silah ile çok sayıda mühimmat, muhtelif miktarda uyuşturucu ve çek/senet ele geçirildi.

“NEFES ALDIRMAYACAĞIZ, ŞAFAK SÖKERKEN DE GÜN BATARKEN DE HER AN ENSELERİNDEYİZ”

Operasyonları gerçekleştiren polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz milleti·mi·z müsterih olsun. Hangi· büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmayacağız, şafak sökerken de gün batarken de her an enseleri·ndeyiz.”

Bu arada, İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede de Bakan Yerlikaya’nın operasyonu anlık olarak takip ettiği ve yönlendirdiği belirtildi.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli