DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062832-0.4751%
İstanbul
16°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Ali Mahir Başarır’dan MHP’li Sönmez’e “Cemevleri” Tepkisi

Ali Mahir Başarır’dan MHP’li Sönmez’e “Cemevleri” Tepkisi

ABONE OL
Şubat 9, 2024 15:46
Ali Mahir Başarır’dan MHP’li Sönmez’e “Cemevleri” Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in “Cemevleri, terör örgütlerinin yoğun olduğu bir yer” sözlerine tepki gösterdi. Başarır, “Bu ülkede bu milletvekili ve partisi cemevlerini ve Alevi yurttaşlarımızın adını, ismini ağzına alırken bir değil, bin kez düşünmelidir. Dün de bugün de cemevlerine yapılan bu saldırı kınıyoruz, lanetliyoruz ve gereği yapılmazsa en ağır şekilde bu milletvekili ve söylemleri ile ilgili yasal işlemlere de başlayacağımızı belirtiyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in dün TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu toplantısında “Cemevleri, terör örgütlerinin yoğun olduğu bir yer” sözlerine tepki gösterdi. Başarır, şunları söyledi:

“Dün TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu toplantısında MHP’li Milletvekili Hasan Basri Sönmez, toplumun birliği ve beraberliğine deyim yerindeyse dinamit atmıştır. Bu vekil, ‘Cemevleri, terör örgütlerinin yoğun olduğu bir yer’ cümlesini kullanmıştır. Bu utanç verici, ayrıştırıcı, ırkçı söylemlerinden dolayı kınıyorum kendisini. Bir sefer çıkıp, partisi ve kendisi bir açıklama yapmak zorundadır. Ve partisi, bu milletvekili hakkında gerekli soruşturmayı açmak zorundadır. Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum: Toplumu ayrıştıran, bölen bir inanç grubuna, Alevi toplumuna yapılan bu hakaret ile ilgili derhal harekete geçmelidir.

Bu cümleler kabul edilemez. Cemevleri, milyonlarca yurttaşımızın ibadet ettiği bir yerdir. Biz yıllardır, aynı camiler gibi cemevlerinin de ibadethane sayılması için mücadele veriyoruz. Bu cemevlerine yapılan bu hakaret kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum, lanetliyorum kendisini.

Bu beyefendi hayatında hiç cemevine gitmiş midir? Oradaki dedeleri, oraya gelen insanlarımızı görmüş müdür? Onların ne kadar naif, ne kadar barışçıl ne kadar insanları kucakladığını görmüş müdür? Bu ülkede bu milletvekili ve partisi cemevlerini ve Alevi yurttaşlarımızın adını, ismini ağzına alırken bir değil, bin kez düşünmelidir.

Dün de bugün de cemevlerine yapılan bu saldırı kınıyoruz, lanetliyoruz ve gereği yapılmazsa en ağır şekilde bu milletvekili ve söylemleri ile ilgili yasal işlemlere de başlayacağımızı belirtiyoruz.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli