DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20666060.91237%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ali Mahir Başarır’dan, gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasına tepki

Ali Mahir Başarır’dan, gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasına tepki

ABONE OL
Kasım 1, 2023 18:36
Ali Mahir Başarır’dan, gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bir gazeteci, Tolga Şardan’ın sadece bir yazısından dolayı hakkında bir soruşturma açılıyor, halka yanıltıcı bilgi vermek. Bundan dolayı bir gazeteci mevcutlu olarak gözaltına alınmaz, evi aranmaz. Buradaki amaç, Tolga Şardan’dan intikam almak ve evindeki bilgileri, araştırdığı konuları ele geçirmek. Bu doğru bir yöntem değil” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasını eleştirdi. Başarır, şunları söyledi:

“Bir gazeteci, Tolga Şardan’ın sadece bir yazısından dolayı hakkında bir soruşturma açılıyor, halka yanıltıcı bilgi vermek. Bundan dolayı bir gazeteci mevcutlu olarak gözaltına alınmaz, evi aranmaz. Buradaki amaç, Tolga Şardan’dan intikam almak ve evindeki bilgileri, araştırdığı konuları ele geçirmek. Bu doğru bir yöntem değil.

Kalkınma planında daha fazla hukuktan, daha fazla adaletten bahsedildi ama 3 olayı söyleyeceğim: 13. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi kararına direndi ve bir milletvekili cezaevinde. Dün, bir öğretmen sadece düşüncelerini beyan ettiği için gözaltına alındı, bugün de bir gazeteci gözaltına alındı. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına giderken insanlara daha fazla baskı, şiddet, insanlara sus deniliyor. Neden? Bu cezanın üst sınırı 1 yıl bile değil. Neden gazeteciyi gözaltına alıyoruz? Neden evini arıyoruz? Neden evindeki bilgisayar ve ulaştığı delil ve bilgilere el koyuyoruz? Bu kabul edilir bir şey değil.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli