DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057472-2.02709%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

Ali Mahir Başarır: “Sizlere yastık altından altınları çıkartın diyenler İliç’teki altınlarımızı Kanada’ya peşkeş çekmiş. Onları affetmeyin”

Ali Mahir Başarır: “Sizlere yastık altından altınları çıkartın diyenler İliç’teki altınlarımızı Kanada’ya peşkeş çekmiş. Onları affetmeyin”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: "Sizlere yastık altından altınları çıkartın diyenler İliç'teki altınlarımızı Kanada'ya peşkeş çekmiş. Onları affetmeyin"

ABONE OL
Şubat 29, 2024 17:19
Ali Mahir Başarır: “Sizlere yastık altından altınları çıkartın diyenler İliç’teki altınlarımızı Kanada’ya peşkeş çekmiş. Onları affetmeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Yozgat’ta Boğazlıyan Belediye Başkan Adayı Sinan Budak’ın seçim irtibat bürosunun açılışında; “Mazot 50 liraya kadar gidiyor. Gübre fiyatları 10 katı kadar artmış. İlaç fiyatları 12 katı kadar artmış. Topladığımız ay çekirdek 45 liradan başladı, 20 lira etmiyor. Ne yapalım biliyor musunuz? O çekirdeği saraya yollayalım, boş zamanlarında çitlesin. Affetmeyin arkadaşlar. Ay çiçeğini tarlada bırakanları affetmeyin. Emekliyi aç bırakanları affetmeyin. Seçimlerden önce sizlere yastık altından altınları çıkartın diyenler görüyoruz ki İliç’te toprak altındaki altınlarımızı Kanada’ya, ABD’ye peşkeş çekmiş. Onları affetmeyin” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Belediye Başkan Adayı Sinan Budak’ın seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Başarır’a Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da eşlik etti. Başarır, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“EMEKLİ 10 BİN LİRA ALDIĞI PARAYLA BİR HAFTA GEÇİNEMİYOR”

“Biz bu güzel ülkeye, bu topraklara barış getirmek istiyoruz, kardeşlik getirmek istiyoruz, refah getirmek istiyoruz. Çiftçinin, emeklinin, gencin yoksulluk çekmediği bir ülkeyi hayal ediyoruz. Bizim hiç kimseyle düşmanlığımız yok. Dün Sayın Cumhurbaşkanı Kütahya’daydı, ‘Emeklilerin durumunu biliyorum’ dedi, ‘Geçinemediklerini biliyorum’ dedi ama dedi. ‘Onlara verecek param yok, Türkiye’deki tüm yatırımları 16 milyon emekliye versem yetmiyor’ dedi. Peki bu Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan nasıl bir yetiriyordu? Sormak istiyorum. Çünkü dediği gibi ablamın o günlerde saray yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı Boğazlıyan’dan sesleniyorum; emekli aç. Emekli 10 bin lira aldığı parayla bir hafta geçinemiyor. Ev kirası veremiyor, et alamıyor, faturalarını ödeyemiyor. Yetinemiyorum ama Marmaris’teki sarayına beş milyar veriyorsun sayın Cumhurbaşkanı. Üç saniyede dokuz emekli maaşını harcıyorsun sarayında. Ya benim amcam burada. AKP’deki dostlarıma sesleniyorum; 10 bin lirayla gelin bir hafta yaşayın. Belediye başkanlarımızdan bütçenizin bir kısmını emekliye ayırın, kart verin, para verin, erzak verin ama verin zalim olmayın diyoruz. Verecekler. Şimdi biz kavga etmek istemiyoruz. Yakın bir zamandan mübarek Ramazan Bayramı’na giriyoruz. Sonra Ramazan Bayramı geliyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum; gel Recep Tayyip Erdoğan, gel Sayın Cumhurbaşkanı, en düşük emekli maaşını 17 bin lira yap. Sayın Cumhurbaşkanı bayram ikramiyesi 3 bin lira değil 17 bin lira yap. Eğer yaparsan Meclis kürsüsünden sana 16 milyon emekli adına teşekkür edeceğim. Ülkede öğretmeni, öğrencisi, emeklisi, evladı, torunu, genci yaşlısı, herkes mutsuz çünkü ekonomi kötü, milyonlar icrada. Bakın iş yerlerinin çoğu kredi kartı kullanmıyor, niye biliyor musunuz; icradalar icrada. Kartı çektiği anda banka el koyuyor. 30 milyon insan icrada. Biz 85 milyon için adalet istiyoruz. Biz daha fazla ekmek istiyoruz. Biz daha fazla gelir dağılımında adalet istiyoruz.

“BU ÜLKENİN TOPRAKLARINA, BAYRAĞINA, NAMUSUNA, İFFETİNE HİÇBİR ÜLKE VE KİMSEYE LAF SÖYLETTİRMEDİK”

Ne demişlerdi? “Belediyelerde terörist çalışacaklar’ demişlerdi. Yahu şunu bilin, biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin milletvekilleriyiz, belediye başkanlarıyız. Biz bayrağımız için, bu topraklar için, bu ülkenin bir santim toprağı için canımızı veririz canımızı. Yıl 1999 terörist başı bu ülkenin kahraman askerleri ve emniyet birimleri tarafından kelepçeli bu ülkeye getirildi, yargılandı. Doğru mu? 1999-2002, 20 evladımız şehit olmuş üç yılda. Bugün, ayda 20 şehit veriyoruz. İki askerimi diri diri yakan IŞİD militanı sahte bir kimlikle Mersin Nükleer Santrali’nde çalışırken yakalanıyor. Bugün diğer IŞİD militanları Gaziantep’te güvercin besleyip satarken yakalanıyor. Soruyorum emekliye, halkıma, insanıma 1999- 2002 arası öncesi mi huzurluydun şimdi mi huzurluyuz? Terörü biz bitirdik. Bu ülkenin topraklarına, bayrağına, namusuna, iffetine hiçbir ülke ve kimseye laf söylettirmedik. Şeref namus sözü 31 Mart’ta belediyeleri kazanacağız ve bu ülkede erken seçim olacak. IŞİD’i Hizbullah’ı PKK’yı biz yine bitirip, kökünü kazıyacağız. Biz onlara Mehmetçiğin hesabını sorarız onlar onun kardeşinin mektubunu TRT’de okutur. Yazıklar olsun. Şunu bilin, altını çiziyorum; gazilerimizin, şehitlerimizin çizmiş olduğu Misak-ı Milli sınırları Boğazlıyan’ında, Mersin’inde, İstanbul’unda hepimizin namusudur, namusu. Çok rahatsızlar. İstanbul Belediyesi’nden rahatsızlar, Ankara Belediyesi’nden rahatsızlar. Niye rahatsızlar biliyor musunuz? Belediyenin gelirleri artık vakıflara, müteahhitlere değil; emekliye, işçiye, ev hanımlarına gidiyor. Çocuklara süt olarak gidiyor. Artık yolsuzluk yok. Artık yolsuzluk yapılmıyor. İstanbul temizlendi, Ankara temizlendi, Adana temizlendi. Sıra nerede; Boğazlıyan’da.

“MAZOT 50 LİRAYA KADAR GİDİYOR. GÜBRE FİYATLARI 10 KATI KADAR ARTMIŞ”

Siz 31 Mart’ta bir hüküm vereceksiniz, ya adalet ya şeffaflık ya halka dokunan, emekliye dokunan, çocuğa dokunan, işçiye dokunan bir belediye başkanı seçileceksiniz ya da burayı soymaya devam edecekler. Mazot 50 liraya kadar gidiyor. Gübre fiyatları 10 katı kadar artmış. İlaç fiyatları 12 katı kadar artmış. Topladığımız ay çekirdek 45 liradan başladı, 20 lira etmiyor. Ne yapalım biliyor musunuz? O çekirdeği saraya yollayalım, boş zamanlarında çitlesin. Var mısınız? Affetmeyin arkadaşlar. Ay çiçeğini tarlada bırakanları affetmeyin. Emekliyi aç bırakanları affetmeyin. Seçimlerden önce sizlere yastık altından altınları çıkartın diyenler görüyoruz ki İliç’te toprak altındaki altınlarımızı Kanada’ya ABD’ye peşkeş çekmiş. Onları affetmeyin.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli