DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20718001.20805%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ali Mahir Başarır: “Hedeflenen değil, gerçek enflasyon oranında asgari ücret oranı belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir.”

Ali Mahir Başarır: “Hedeflenen değil, gerçek enflasyon oranında asgari ücret oranı belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir.”

ABONE OL
Kasım 22, 2023 14:58
Ali Mahir Başarır: “Hedeflenen değil, gerçek enflasyon oranında asgari ücret oranı belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bugün asgari ücretli, aldığı maaşla barınma sorununu bile çözemiyor ama hala işçi için, emekçi için oyun peşinde olan iktidar, hedeflenen enflasyon oranına göre bir kez zam yapacağız diyor. Olmaz arkadaşlar. Bugün hepimiz biliyoruz ki bu ülkede enflasyon üç hanelerde. Her ne kadar yüzde 65 olarak açıklasalar, aydan aya değişse de buna kimse inanmıyor. Ekmekten, peynirden, süte kadar kat kat her şeye her ay zam geliyor. Şimdi ne yapacaklarmış? Kaç? Yüzde 33, 34… Bu oranla bir kez zam yapacaklarmış. Sonra asgari ücretlinin maaş sorununu çözeceklermiş. Bunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor. Hedeflenen enflasyon yüzde 33, 34, 35 olsa da enflasyon, 2024’te üç haneyi yine görecek yine olan işçiye olacak. Hedeflenen değil, gerçek enflasyon oranında asgari ücret oranı belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de bugün basın toplantısı yaptı. Gündemdeki konuları değerlendiren Başarır, özetle şunları söyledi:

“İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü yani 9 Eylül 2022’de bir yıl önce yaptığı konuşma… Sayın Belediye Başkanımız sayın Soyer, Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin’e hakaret etmiş! Soyer’in Osmanlı Devletini ve yöneticilerini hedef gösterdiği, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği iddia ediliyor. İçişleri Bakanı görüntülere bakacakmış; bir karar verecekmiş. İlk tavsiyem İçişleri Bakanı’na: Görüntülere bakmadan önce hepimizin onuru, gurur, bir anlamda yol haritası olan Nutuk’u okuması… Önce okusun sonra görüntüleri incelesin. Görüntüleri incelediği zaman bulacağı şey, atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ve mirası olacaktır. Bu sözlerde ne bulacak? Bu ülkenin hangi şartlarda Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğini, bu vatanın nasıl kurtulduğunu görecektir. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Ülkemizin o kadar ciddi sorunları varken İzmir Belediye Başkanımızın Nutuk’un bir bölümündeki cümleleri İzmir’in kurtuluş gününde sarf etmesinin soruşturma konusu olması, bu iktidar için utanç verici bir durumdur. İçişleri Bakanı’na ve bu ülkeyi yöneten beyefendiye sormak isterim: Asıl sorun bu ülkenin kurucusunun, kurucu değerlerinin, cumhuriyetin ilkelerini, Atatürk devrim ve inkılaplarının unutulmuş olması olduğunu görüyoruz. Bugün bu ülkede yaşlısından gencine kadar insanlar, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşıyor. Asıl bu sorunlarla uğraşması gerekiyor yöneticilerin. Nutuk’dan soruşturma çıkaranlara da yazıklar olsun diyorum. Her şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın sözlerinin arkasındayız, yanındayız. Bu soruşturmayı açanlar günü geldiği zaman utanacaktır.

“HEDEFLENEN DEĞİL, GERÇEK ENFLASYON ORANINDA ASGARİ ÜCRET ORANI BELİRLENMELİDİR. İŞÇİ ARTIK AÇLIĞA TERK EDİLMEMELİDİR”

Asgari ücretin yeniden belirlenecek olması… Bir gerçeği ortaya koyalım. Bugün bir asgari ücretli, 11 bin 402 lira maaş alıyor. Ben sizlere soruyorum: İzmir’de, Adana’da, Mersin’de, Ankara’da, İstanbul’da bir aylık asgari ücretiyle bir aylık kirasını ödeyebilme durumu var mı? Bugün asgari ücretli, aldığı maaşla barınma sorununu bile çözemiyor ama hala işçi için, emekçi için oyun peşinde olan iktidar, hedeflenen enflasyon oranına göre bir kez zam yapacağız diyor. Olmaz arkadaşlar. Bugün hepimiz biliyoruz ki bu ülkede enflasyon üç hanelerde. Her ne kadar yüzde 65 olarak açıklasalar, aydan aya değişse de buna kimse inanmıyor. Ekmekten, peynirden, süte kadar kat kat her şeye her ay zam geliyor. Şimdi ne yapacaklarmış? Kaç? Yüzde 33, 34… Bu oranla bir kez zam yapacaklarmış. Sonra asgari ücretlinin maaş sorununu çözeceklermiş. Bunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor. Hedeflenen enflasyon yüzde 33, 34, 35 olsa da enflasyon, 2024’te üç haneyi yine görecek yine olan işçiye olacak. Hedeflenen değil, gerçek enflasyon oranında asgari ücret oranı belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli