DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065180-2.0668%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Alaattin Çakıcı’nın danışmanı Ferhat Aydoğan’dan Ekonomi Yorumu

Alaattin Çakıcı’nın danışmanı Ferhat Aydoğan’dan Ekonomi Yorumu

Sayın Alaattin Çakıcı'nın danışmanı gazeteci Ferhat Aydoğan ne ekersen onu biçersin başlıklı yazı dizisi paylaşarak Türkiye ekonomisi hakkında paylaşımda bulundu.

ABONE OL
Aralık 21, 2021 21:04
Alaattin Çakıcı’nın danışmanı Ferhat Aydoğan’dan Ekonomi Yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Uzun bir sitresli ve heyecanlı bekleyişin ardından sonuç 4.250 TL çıktı. Vatandaş memnun mu evet birazda olsa rahat bir nefes aldılar. Her şekilde Ak Parti’ye güvenleri ve sadakatları biraz daha arttı. Asgari ücretle çalışan özellikle, işveren karşısında kendini savunamayan, dezavantajlı kesim açısından önemli bir sosyal koruma aracı. Pazarlık gücü olmayan bu kesimin aldığı ücretin yoksulluk sınırının altına inmemesi için önemli bir güvence.

BANKALAR DERTLİ

Özellikle bu dönemlerde bankalar, doların yükselmesi ile genel anlamda tedirgin halde kendi bireysel ve kurumsal tüm çalışmalarını belli bir süre kritik ve titiz çalışma yaparak ince eleyip sık dokuyorlar. Bu anlamda Dövizdeki artış sonrası harekete geçen Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, BDDK Başkanı ve TBB Başkanı başta olmak üzere banka genel müdürleri ve yöneticileriyle toplantı yaptı. Toplantının ardından Başkan Kavcıoğlu, yaptığı açıklamada “Son durumu ve bankacılık sektörünü değerlendirdik. Bankacılık sektörümüz çok güçlü. İyi bir görüşme oldu, faydalı bir bilgilendirme oldu” dedi.

ÇİFTÇİ NE DURUMDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, ‘çiftçinin kazandığına’ yönelik açıklamaları çiftçinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Edirne Havsa’da çiftçilik yapan Murat Aladağ, Tarımdan Haber’e bir değerlendirmede bulunarak, Bakan Pakdemirli’ye ‘senin matematik hocan kim?’ eleştirisinde bulundu. Evet çiftçilere katılıyorum tepkilerini haklı oldukları davada bütünleşerek bakan Pakdemirli’ye tepkilerini dile getirdiler. Ancak Çiftçilere seslenmek istiyorum, Bakan yardımcılar size daha bağlı ve daha sağlam adımlar atarak sizlerin dertlerine ortak olarak ellerinden gelen tüm çabaları sarf ediyorlar.

BAŞ DANIŞMANLAR

Her siyasi partinin liderlerinin baş danışmanları var. Çoğu gerçekten çok mütevazi sermayesini insan kazanmanın memnuniyetiyle yaşayan bu baş danışmanlara yürekten sonsuz başarılar diliyorum. Bir de YAŞ danışmanlar var onlarda sadece basit ilişkiler içerisinde, basit düşünceler, basit duygular içerisinde olup haliyle de basit YAŞ danışmanlar oluyor.Vallahi midemi bulandırıyorlar. Bu arada bazıları yazdıklarıma bozuluyormuş ne yapalım ucuz şeyler çabuk bozulur.

İMAR AFFI

Son zamanlarda sosyal medya da hesabı Twitter’da gündem olan imar mağdurları, seslerini her şekilde tükenmeden, yılmadan, yorulmadan haykırıyorlar. Seslerini duyan var aslında 2022 yılını bekleyen bakanlık bakalım ne karar verecek. Şunun şurasında 2022’ye ne kaldı canım Vatandaşların problem yaşadıkları imara aykırı olan, ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı yapılar ile alakalı durumların ortadan kaldırılması ve bu yapıların kayıt altına alınması için imar affı şart oluyor. 2018 senesinde çıkan düzenlemeden yararlanamayanlar, başvuru yapıp hakları kaybolmuş olanlar ve yeni problemlerin çözümleri için  Çevre Bakanlığı’nın adım atması isteniyor ve beklenmekte. Bakanlık en başta düzenlemeden faydalanmayan ya da yararlanıp da taksit ödemelerini yapamadıklarından ötürü haklarını kaybedenlere yeni bir şans sağlamalı. Vatandaşlar için yeni bir imar affı düzenlemesi şart gibi görünmekte.

Gazeteci Ferhat Aydoğan

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli