DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 35,0304 -0.2%
ALTIN 2.324,630,24
BITCOIN 2264305-0.78674%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Akademisyene öğrenci tacizi

Akademisyene öğrenci tacizi

ABONE OL
Ağustos 29, 2021 16:41
Akademisyene öğrenci tacizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre Ahmet Kaplan isimli 29 yaşındaki öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmak istiyordu. Bunun için geçtiğimiz aylarda Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde bölüm başkanı olan Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk’a ulaştı.

Özselçuk, öğrenciye yardımcı olmaya çalışırken iddiaya göre Kaplan, Özselçuk’u rahatsız etmeye başladı. Müştekinin kendisini yardımcısına yönlendirmesine rağmen ısrarla müşteki ile görüşmeye çalışan Kaplan, randevusuz olarak doktorun odasına ve yanına gitmeye başladı.

ÖĞRENCİ TACİZİ

Bununla da yetinmeyen Kaplan, telefonla arayarak, mailler göndererek genç kadının huzuru ve sükununu bozmaya devam etti. Maillerde “Askere gidersem seni affetmem, seni seviyorum, zaman geçiyor seni seviyorum, beni bırakırsan seni öldürürüm” vb. birçok tehdit ve cinsel taciz içerikli ifadeler yazıyordu.

KORUMA KARARI ALDIRDI

İstanbul Aile Mahkemesine başvuran Özselçuk, kendisine mailler atarak rahatsız v e taciz eden Ahmet Kaplan’ın kendisine yaklaşmamasını iletişim araçları kullanarak rahatsız etmemesini istedi. Aile Mahkemesi, doktorun talebini kabul etti.

Diyarbakır’da ikamet ettiği belirlenen genç adam, Ceren Özselçuk’a yaklaşamayacak, iletişim araçlarını kullanarak rahatsız edemeyecek. Mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararı sonrası genç adam hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı.

Ahmet Kaplan’ın, ‘Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma’ ile ‘Cinsel Taciz ve Tehdit’ suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

En az 10 karakter gerekli