casino siteleri
DOLAR

36,2388$% 0.35

EURO

38,0197% 0.32

STERLİN

45,6053£% 0.35

GRAM ALTIN

3.360,93%-1,10

ÇEYREK ALTIN

5.564,00%-0,71

TAM ALTIN

22.189,00%-0,70

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

9 ton uyuşturucu yakalanan gemi ile ilgili EGM’den açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Martinik Adaları yakınlarında 9 ton kokain ile yakalanan Haliç-Equality isimli gemi hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 10 Ocak Cuma günü Fransa güvenlik güçlerince Atlas Okyanusu üzerinde bulunan Martinik Adaları yakınlarında Haliç-Equality isimli bir gemide yaklaşık 9 ton kokain maddesi ele geçirildiği yönünde bilgiler edinilmesi üzerine açıklama yaptı.

Sahibinin Türk olduğu iddia edilen IMO.7615749 numarasına sahip geminin resmi kaynaklardan yapılan incelemesinde 4 Kasım 2024 tarihinde Panama merkezli bir fırmaya satıldığı ve o tarihten itibaren Tanzanya bayrağı çekildiğinin belirtildiği açıklamada “Bu gemi 12 Kasım 2024 tarihinde ise İstanbul Tuzla Limanından Tanzanya bayrağı ile yükü olmadan varış limanının Cezayir ülkesi olduğu bildirilerek Tuzla Limanından ayrılmıştır. Fransız makamlarınca gemiye yapılan operasyon ile uyuşturucu madde 10 Ocak 2025 tarihinde yakalanmıştır. Geminin Tuzla’dan ayılmasıyla, Fransız makamlarınca uyuşturucu ile yakalanması arasında 2 aylık bir süre bulunduğu resmi kayıtlardan anlaşılmıştır.” denildi.

Açıklamada, operasyon esnasında gemide Türk bayrağı ve mürettebatının bulunmadığı vurgulanırken,  “Geminin mülkiyetinin de Türk vatandaşlarına ait olmadığı, gemide 12 yabancı mürettebatın bulunduğu sabit olmasına rağmen Emniyet Teşkilatımız, yapılan sosyal medya paylaşımları ile haksız ve tamamen yalan ithamlarla karşı karşıya bırakılmak istenmiştir. Tamamen gerçekten uzak art niyetli ve somut gerçekliğe uygun olmayan ve milletimize yanlış ve kasıtlı dezenformasyon yaparak algı oluşturmaya çalışan şahıslar hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçlarından dolayı Ceza Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cemal Enginyurt ve Salih Uzun’un CHP’ye katılıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
Kamera Sistemleri Fiyatları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.