DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21550830.41576%
İstanbul
20°

AÇIK

20:25

AKŞAMA KALAN SÜRE

20 milyonu aşkın öğrenci dersbaşı yaptı. Eğitim masrafları velileri zorladı: “Sadece kıyafeti bile 2 bin TL tuttu.”

20 milyonu aşkın öğrenci dersbaşı yaptı. Eğitim masrafları velileri zorladı: “Sadece kıyafeti bile 2 bin TL tuttu.”

ABONE OL
Eylül 11, 2023 12:50
20 milyonu aşkın öğrenci dersbaşı yaptı. Eğitim masrafları velileri zorladı: “Sadece kıyafeti bile 2 bin TL tuttu.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. 20 milyonu aşkın öğrenci dersbaşı yaptı. Bu dönemin ilk ara tatili 10 Kasım’dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrencilere, ilk dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek. Veliler ise eğitim masraflarının yüksekliğinden yakınıyor. Ankara’da çocuğunun ilk ders gününde konuşan bir anne, “Ekonomik anlamda iyi bir şekilde yetiştirmek istiyorsanız hayat şartlarınız zorlanabiliyor. Sadece kıyafet masrafımız bile 2 bin TL civarında tuttu” dedi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9. sınıf öğrencileri için 4-8 Eylül uyum haftası geride kalırken, bugün de diğer kademeler için ilk ders zili çaldı. 20 milyonu aşkın öğrenci dersbaşı yaptı.

ARA TATİLLER NE ZAMAN?

Yeni eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 10 Kasım’dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrencilere, ilk dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. 5 Nisan’da bir haftalık ara tatil olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların açılmasına iki gün kala Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde de değişiklik yaptı. Orta öğretimde sınıf tekrarı yeniden uygulanmaya başlanacak.

KURALLAR DEĞİŞTİ, SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Öğrenciler en az 50 not ortalamasını tutturması durumunda ve en fazla 3 dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Dört ders ve üzeri başarısız olan öğrenciler ise başarı ortalamasına bakılmaksızın sınıf tekrarı yapacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, sınıf tekrarı yapacak.

VELİLER PAHALILIKTAN YAKINIYOR: “SADECE KIYAFET MASRAFIMIZ BİLE 2 BİN TL CİVARINDA TUTTU”

Ankara’da da okulun ilk gününde veliler ve öğrenciler heyecanlıydı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde OSTİM’de bulunan Müjgan Karaçalı İlkokulu’nda ANKA Haber Ajansı’na konuşan bir veli, şunları söyledi:

“3. sınıfta çocuğum. Öncelikle bizim için eğitim, çocuklarımız güzel bir eğitim alsın istiyoruz ama anne baba olarak da elimizden geleni sağlıyoruz. Ekonomik anlamda iyi bir şekilde yetiştirmek istiyorsanız hayat şartlarınız zorlanabiliyor. Sadece kıyafet masrafımız bile 2 bin TL civarında tuttu.”

“KIYAFETLER ÇOK PAHALI”

Torununu okulunun ilk gününde yalnız bırakmayan Nimet Albayrak, “Torunumu çok sevdiğim için kendim getiriyorum. Kimseye güvenmiyorum. Bayağı tuttu, kıyafetler çok pahalı. Canları sağolsun tabii ki alacağım” dedi.

“BİRAZ ARAŞTIRMA YAPARAK BÜTÇEMİZE UYGUN OLANI SEÇTİK”

Sibel Gündoğu ise, “Eğitim masrafları… Her yerde farklıydı, biraz araştırma yaparak bütçemize uygun olanı tercih ettik. Sadece okul kıyafetleri konusunda… Yoksa kitaplarımızı devlet karşılıyor ama okul kıyafetleri biraz sıkıntılıydı” diye konuştu.

 

Haber: DİLAN KUTLU/ Kamera: FURKAN ERDEM

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

    En az 10 karakter gerekli