43,0682$% 0.05
50,3422€% -0.3
57,8462£% -0.25
6.099,80%1,81
10.424,00%4,20
41.570,00%4,27
02:00
Gece Yarısı Seçime Sayılı Gün Kala Erdoğan O 3 İsmin Üstüne Çizik Attı. Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, parti kulisleri de hem seçim çalışması yapıyor hem de yeni devre amacıyla hazırlık yapıyorlar. Ak Parti kulislerinde de listelerdeki sürprizlerin sonrasında yeni devresinin şifreleri konuşuluyor. (HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ F’TOĞRAFA T’KLAYINIZ)
Odatv‘nin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için süreç başladı. Cumhurbaşkanı adayları belli oldu, ancak gözler şimdi milletvekilliğinde. AKP’DE GİDENLER KALANLAR BELLİ OLUYOR
Erdoğan AKP’de üç dönem kuralına uyulacağını hatırlattı. Erdoğan’ın, kapalı grup toplantısında “Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek” ifadelerini kullandığı ifade edildi.
İŞTE O LİSTE
AKP’de üç dönem kuralına takılan 76 milletvekili yer alıyor.
Bu isimler arasında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AKP seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, eski bakan Cevdet Yılmaz, Orhan Atalay, Ahmet Aydın Adıyaman, Erol Kaya ve Tülay Kaynarca da yer alıyor.
BİNALİ YILDIRIM “ÇOK YORULDUM” DEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem kuralına takılan bazı isimlere Külliye’de görev vereceği öğrenildi.
Bu isimler arasında Hayati Yazıcı ve Öznur Çalık’ın olduğu ifade edildi.
Binali Yıldırım’ın da yeni dönemde “Çok yoruldum” diyerek görev almak istemediği gelen bilgiler arasında…
Meral Akşener, Erzurum’da: “Sayın Yıldırım, Binali Bey; İşgalci Alan Sizsiniz, Siz.