DOLAR 32,5550 0.02%
EURO 34,9267 0.19%
ALTIN 2.423,750,07
BITCOIN 2095259-3.01391%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Bozcaada Kalesi kaç yılında yapıldı ve Bozcaada Kalesi kim yaptı?

Bozcaada Kalesi kaç yılında yapıldı ve Bozcaada Kalesi kim yaptı?

Bozcaada Kalesi’nden Çanakkale’nin muhteşemmanzarasını en iyi şekilde görmek ister misiniz? Cevabınız evet ise Bozcaada Kalesi ile ilgili tümmerak edilenleri derlediğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

ABONE OL
Nisan 23, 2022 13:35
Bozcaada Kalesi kaç yılında yapıldı ve Bozcaada Kalesi kim yaptı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Türkiye, birbirinden farklı özelliklerde tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan bir ülkedir. Bu nedenle turist akımının da son derece yoğun olduğu ülkemizde farklı özelliklerde kalelerde yer almaktadır. Bozcaada Kalesi de söz konusu kalelerden bir tanesidir. Çanakkale gibi, Türkiye için son derece önemli ve değerli olan bir şehirde konumlanmış olan Bozcaada Kalesi’ni yakından görerek tarihin kokusunu içinizde hissedebilirsiniz. Bozcaada Kalesi ile ilgili sizin için hazırladığımız bu rehberi inceleyerek bu mükemmel kaleye gitmeden önce bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Bozcaada Kalesi Tarihi

Bu kalenin ne zaman ve hangi medeniyet tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. Tarihte Bozcaada’nın istilalara karşı korunmasını sağlayan bu kale; Cenevizler, Venedikliler ve Fenikeliler tarafından kullanılmıştır. II. Mehmet döneminde önemli bir onarımdan geçerek bugün ki halini alan kale, günümüzde de Türkiye’nin en önemli kaleleri arasında yer almaktadır.

Fatih Sultan Mehmet döneminde onarılmış olan kale, 1657 yılında adanın Venediklilerden geri alınması ile birlikte tekrar onarılmıştır. II. Mahmut dönemine gelindiğinde 1815 yılında kalenin adeta yeniden yaptırıldığını kitabelerden net bir şekilde anlayabilmek mümkündür. Son olarak ise kale, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1996 yılında restore edilmiştir.

Bozcaada Kalesi Mimarisi

Feribot ile Bozcaada’ya yaklaşırken ilk olarak bu kale dikkatinizi çekecektir. Son derece heybetli bir görünüme sahip olan kale, küçük kasaba havasındaki adada eşsiz bir görünüm oluşturmaktadır. Kalenin bu denli ihtişamlı bir yapıya sahip olması adanın zengin bir geçmişe sahip olduğunu bizlere göstermektedir.

Bozcaada, boğazın hemen çıkışında ve anakaraya yakınlığı ile yüzyıllar boyunca istilaya açık bir konumda olmuştur. Bu da adadakilerin kendilerini koruyabilmeleri için çeşitli girişimlerde bulunmasını sağlamıştır. İnşa edilen bu kale ile Bozcaada’da ki medeniyetlerin kendilerini güvende hissettiklerinden bahsedebiliriz. Var olma amacının dahi unutulduğu bu kale meraklı ziyaretçilerinin gösterimine açık durumundadır. Başında yüzyıllardır esen poyrazı, üstünde sürekli dolaşan kargaları ve dimdik gururlu duruşu ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır.

Kale, iç ve dış olmak üzere iki farklı bölümden meydana gelmektedir. Günümüzde boş bir alan olarak bulunan dış kalede cephanelik, eğitim alanı, tabya yeri ve çeşitli evlerin temel izleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra iç kalede de iki bölüm bulunmaktadır. Bunlardan birincisi giriş bölümüdür ve iç kalenin doğusunda bulunmaktadır. İki kapısı bulunan bu bölümde revir, minare, zindan, cami ve kışla yer almaktadır. Orta kısmında levazım deposu, sarnıç ve cephanelik yer almaktadır. Bunun yanı sıra kalenin iç bölümünün günümüzde tarihi ve etnografik eserlerin bulunduğu bir sergiye de ev sahipliği yaptığından bahsedebiliriz.

Bozcaada Kalesi’nde Yeme İçme

Bozcada Kalesi’nin içinde yemek yemek ve bir şeyler içmek için bir alan bulunmuyor. Bu nedenle kaleyi ziyaret ettikten sonra Bozcaada merkezde adanın yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Bozcaada Kalesi Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri

Bozcaada Kalesi’ni ziyaret etmek isteyen bireylerin 5 TL ücret ödemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra söz konusu kale, haftanın her günü 08.30 ile 19.30 arasında ziyarete açıktır. Günün herhangi bir saatinde kaleyi ziyaret ederek bu muhteşem tarihi dokuyu yakından görebilirsiniz. Kale, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı değildir. Bu neden girişlerde müzekart geçerli değildir.

Bozcaada Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yer alan kale, feribot ile ulaşım sağlanmaktadır. Çanakkale’den Bozcaada’ya feribot ile ulaştığınızda birkaç dakika yürüyerek kaleye de son derece kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

Adres:Alaybey, Bozcaada Kalesi, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli